Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

roumanias kriti

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες εκφράζουν φυσικές τις δικές τους Αποστολικές ελευθερίες, και φυσικά σε ότι έχει να κάνει με ζητήματα Συνοδικότητας και της Συνοδικής φύσης των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θα πρέπει όλοι πάντοτε να εκφράζουν την ενότητα της Ορθοδόξιας" ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, κατά την έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ ανέφερε ότι "η Σύνοδος πρόκειται περί δράσεων και λειτουργίων της Εκκλησίας, έτσι ώστε να μπορεί να επιλύει σύγχρονα προβλήματα."

"Στόχος της Εκκλησίας είναι η προσπάθεια να φτάσουμε στην αιωνιότητα μέσω της αγάπης, διότι νέα δόγματα αναφύονται, νέοι κανόνες, και θα πρέπει λοιπόν να είμαστε οικουμενικοί, έτσι ώστε και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός να εκφράζετε μέσω της σύγχρονης πραγματικότητος" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ ανέφερε: "Καλούμαστε όλοι να εκφράσουμε την πίστη μας, και να ομολογήσουμε την αλήθεια του Ευαγγελίου."

Εμφανίσεις: 300519
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: