Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

bortzomi

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, σε έκθεσή της, κατηγόρησε τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ ότι μιλάει την «γλώσσα του μίσους».

Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, ο οποίος καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, λέγοντας ότι είναι ασθένεια και αμαρτία.

Την απόφαση αυτή σχολίασε ο Μητροπολίτης Μπορτζόμι και Μπακουριανής κ. Σεραφείμ, μιλώντας στον εκκλησιαστικό ιστότοπο Pravoslavie.ru.

«Έμεινα έκπληκτος από την επίθεση αυτή κατά του Πατριάρχη Ηλία. Το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή και η Εκκλησία πρέπει να καλέσει όσους πάσχουν από αυτή την αμαρτία να απέχουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «ο Πατριάρχης δεν καταδίκασε κανέναν, απλά ενημέρωσε για κάτι που κάνει η ίδια η Αγία Γραφή.»

«Η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη με τις αξίες του πολύπαθου λαού μας. Η Εκκλησία και ο κάθε ιερέας είναι υποχρεωμένοι να αγαπάνε τους ανθρώπους, αλλά να τους παροτρύνει να μην αμαρτάνουν» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μπορτζόμι και Μπακουριανής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρατσισμού, λέγοντας πως «η δική μου άποψη είναι ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν σωστή…αλλά και άδικη»

Εμφανίσεις: 302347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: