Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/06 14:38

sinodos georgias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ηλία στην Τιφλίδα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με το θέμα της εκχώρησης αυτοκεφάλου στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αναγνώσθησαν στα μέλη της Ιεράς Συνόδου τρια γράμματα: Του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Μόσχας και του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Γεωργίας μιλώντας στην Romfea.gr ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Ηλίας Β΄, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το θέμα της Ουκρανίας.

"Ο Μακαριώτατος δεν συμφωνεί με τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με την Ουκρανία, αναγνωρίζοντας την κανονική Εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο" - ανέφερε ο Ιεράρχης στην Romfea.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετος με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο για το θέμα της Ουκρανίας, είναι ο Μητροπολίτης Τσκονδίδι Πέτρος (Τσαάβα).

Ο Μητροπολίτης Πέτρος με δηλώσεις του υποστήριξε την εκχώρηση αυτοκεφάλου στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μια χώρα με 40 εκατ. λαό πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη Εκκλησία.

"Η δική μου άποψη είναι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη Εκκλησία, παρόλο αυτά η Ιερά Συνόδος του Πατριαρχείου έχει μια λογική θέση" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Τσκονδίδι Πέτρος.

Εμφανίσεις: 311812
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: