Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/06 16:51

barth neofitios

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σενάρια συνομωσιολογίας και ... δάκτυλο άλλων Εκκλησιών, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, διακινούνται τις τελευταίες ώρες για να "δικαιολογήσουν" την απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να απουσιάσει από την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η Romfea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει έναν σημαντικό λόγο απουσίας των Βουλγάρων που δεν είναι άλλος από: το κόστος συμμετοχής.

Ούτε η δήθεν διεκδίκηση ιερών λειψάνων ούτε άλλα σενάρια που διαρρέουν άλλες Εκκλησίες σε διάφορα εκκλησιαστικά blog, μιλώντας εξ ονόματος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Στην τελευταία Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποφασιστεί να αναλάβουν το (υψηλό) κόστος συμμετοχής (περίπου 120 χιλιάδες ευρώ) το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και δύο Μητροπόλεις.

Στο τέλος όμως Βούλγαρος Μητροπολίτης φέρεται να είπε πως προτιμά να δώσει αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρά να τα δαπανήσει για αυτή την "αιρετική σύνοδο" όπως χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Έτσι, τελικά η Βουλγαρία αποφάσισε να ακυρώσει την συμμετοχή της, διότι δεν υπάρχει ρευστό και όχι γιατί ζητάει τα λείψανα του Βασιλιά Σαμουήλ, όπως ανέφερε κληρικός του Πατριαρχείου.

Πάντως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέμεναν αυτές τις αντιδράσεις από τις άλλες Εκκλησίες.

Επιμένουν ωστόσο πως η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα γίνει ακόμη και αν κάποιοι απουσιάσουν, κάτι που είχαν αποφασίσει στην Πανορθόδοξη της Γενεύης!

Το ζητούμενο βεβαίως είναι αν μετά από πολλές απουσίες, όπως έλεγε Μητροπολίτης της Βουλγαρίας, η Πανορθόδοξη Σύνοδος καταλήξει να γίνει απλώς... ορθόδοξη!

Εμφανίσεις: 302220
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: