Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 18:47

boulgarias

Σε συνεργασία με το Βουλγάρικο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ''Φιλοκαλία''
Μετάφραση: Ασέν Αντώνωφ


Έχει προσδιοριστεί η σύνθεση της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία θα συμμετάσχει στην Σύνοδο των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών που συγκλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την περίοδο 21 - 28 Ιανουαρίου στο Σαμπεζύ (Γενεύη).

Προσδιορίστηκε η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, που θα συμμετάσχεο στη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Σαμπεζύ της Γενεύης από 21 μέχρι 28 Ιανουαρίου.

Τελικά ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος θα μεταβεί στη Γενεύη, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βάρνας κ. Ιωάννη, τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, τον Αρχιμ. Γεράσιμο - Γενικό Γραμματέα της Συνόδου, τον κ. Θεόδωρο Ατανάσωφ -επικεφαλής της έδρας του Πατριάρχη και τον κ. Δημήτριο Αρναούτωφ - συνεργάτη μεταφραστή.

Η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ.

Να αναφερθεί πως αυτή είναι η τελευταία προπαρασκευαστική συνάντηση, πριν από την προγραμματισμένη για τον Ιούνιο Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Αναμένεται αυτές τις μέρες να συμφωνηθούν στο μέγιστο βαθμό οι πλευρές πάνω στα αμφιλεγόμενα κείμενα και θέματα, ώστε να διασφαλιστεί η παραγωγική διεξαγωγή της Συνόδου.

Κατά τη Σύναξη της 24ης Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Σταυροπηγιακή Εκκλησία του «Αγίου Παύλου», στην οποία θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Εμφανίσεις: 302584
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: