Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/02 12:20

sxismatikoi fyrom

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ακάθεκτη συνεχίζει τις επαφές με την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, παρά την σαφή καταδίκη από τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες για τις αντικανονικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr αύριο, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, θα μεταβούν στα Σκόπια δύο Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ θα επισκεφθούν ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα Κυπριανός, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις και ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, ως μέλος της ίδιας επιτροπής.

Οι δύο Ιεράρχες θα αποτελέσουν μέρος της αντιπροσωπείας του Αντιπροέδρου της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ΠΓΔΜ.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπροέδρου Ράντεφ, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα συναντηθούν με τα μέλη της Συνόδου της λεγόμενης σχισματικής "Μακεδονικής" Εκκλησίας.

Κατά παράβαση κάθε κανονισμού και πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που καταδίκασε τις αντικανονικές ενέργειες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για το θέμα της σχισματικής Εκκλησίας, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της Βουλγαρικής Εκκλησίας υπέρ της σχισματικής Εκκλησίας της ΠΓΔΜ…

Εμφανίσεις: 303461
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: