Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/04 20:41

nairobi-10

Πριν από δύο εβδομάδες δημοσιεύτηκε στη Ρομφαία ότι έφθασε από τη Μονή του Βάλαμο της Φινλανδίας ένας καθηγητής Αγιογράφος, με σκοπό να διδάξει σε ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής.

Πράγματι, ύστερα από δοκιμαστική άσκηση των ιεροσπουδαστών, επιλέγηκαν οι δέκα καλύτεροι, οι οποίοι άρχισαν εντατικά μαθήματα, με την άμεση επίβλεψη του Φινλανδού Αγιογράφου.

Οι ιεροσπουδαστές, που παρακολουθούσαν τα εντατικά μαθήματα, προέρχονταν από δέκα διαφορετικές φυλές και έφεραν την καταγωγή τους από Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία, Ρουάντα, Μπουρούντι, Μαλάουι και Μαδαγασκάρη.

Έτσι, ο Αγιογράφος καθηγητής, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατόρθωσε να εμπνεύσει τους χαρισματικούς – ταλαντούχους οι οποίοι, στο τέλος, κατόρθωσαν να αγιογραφήσουν, με τα ίδιά τους τα χέρια, την εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Είναι μια από τις κλασικές και πολύ γνωστές εικόνες της Παναγίας.

Χτες, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Αγιογράφο – καθηγητή, ο οποίος αναχώρησε για τη Φινλανδία, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συγχαρητήρια στους αριστούχους αυτούς, τώρα, νέους Αφρικανούς Αγιογράφους.

nairobi-1

nairobi-2

nairobi-3

nairobi-4

nairobi-5

nairobi-6

nairobi-7

nairobi-8

nairobi-9

Εμφανίσεις: 302362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: