Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/10 23:57

0kenia-22

Πριν μερικές μέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας επισκέφτηκε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, όπου έγινε ειδική τελετή, με προσευχή, για τους υποψηφίους των τελικών εξετάσεων.

Ανάμεσα στα σχολεία ήταν και το γυμνάσιο του Αγίου Μάρκου στη Δυτική Κένυα.

Δυστυχώς αυτές τις μέρες ξέσπασε μια απρόοπτη πυρκαγιά και καταστράφηκε ο μεγάλος θάλαμος, όπου φιλοξενούσε 46 μαθητές.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι εκείνη την ώρα, παρόλο που ήταν βράδυ, μελετούσαν στις τάξεις τους για τις εξετάσεις. Δεν υπήρξε κανένα θύμα ούτε και τραυματισμός.

Ο Σεβασμιώτατος, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή και του υποσχέθηκε υλική και ηθική υποστήριξη, προς ανακούφιση των 46 μαθητών.

Έτσι, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το γυμνάσιο, μίλησε σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους πληγέντες από την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, είπε ότι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που η πυρκαγιά αυτή δεν είχε κανένα θύμα και να το λάβουμε ως ένα μάθημα με ελπιδοφόρα μηνύματα.

Στη ζωή μας συμβαίνουν πολλά απρόοπτα και αναπάντεχα. Πρέπει να έχουν μέσα μας την ψυχική δύναμη και να μην τα παρατούν ποτέ, αλλά να συνεχίσουν την πορεία, με περισσότερο ενθουσιασμό και ελπίδα.

Διένειμε στους 46 νέους ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα προσωπικά είδη, τα οποία καταστράφηκαν.

Υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το γυμνάσιο για να συμπληρώσει τις τυχόν ελλείψεις.

Αφού επιθεώρησε τον χώρο της καταστροφής ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει την καταστραμμένη αίθουσα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έκανε μια ειδική ευχή για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους πληγέντες.

Προτού αναχωρήσει, όλοι οι μαθητές τραγούδησαν, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του και τα δώρα που τους προσέφερε.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ένα παρακείμενο σπίτι, όπου τελούνταν τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ζωής και της αναστάσεως, που προσφέρει ο Χριστός, όταν ακολουθούμε πιστά στη ζωή μας τα διδάγματα και τις εντολές Του.

0kenia-1

0kenia-2

0kenia-3

0kenia-4

0kenia-5

0kenia-6

0kenia-7

0kenia-8

0kenia-9

0kenia-10

0kenia-11

0kenia-12

0kenia-13

0kenia-14

0kenia-15

0kenia-16

0kenia-17

0kenia-18

0kenia-19

0kenia-20

0kenia-21

Εμφανίσεις: 301103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: