Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/07 10:06

kilimantzaro 60

Χτες το πρωί σε μια απομακρυσμένη περιοχή, γύρω από τους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο, εγκαινιάστηκε ο δεύτερος ορθόδοξος ναός, αφιερωμένος στους τρεις μεγάλους φωστήρες της Οικουμένης, Βασίλειο, Γρηγόριο και Ιωάννη Χρυσόστομο.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, βοηθούμενος από τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Λήδρα κ. Επιφάνιο, με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής και άλλων ενοριών της Ναϊρόμπης, όπως και δύο Κυπρίων.

Τελικά οι ομάδες που βρίσκονται στην Κένυα είναι τρεις, που μαζί με τους ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής, ξεπέρασαν τους εξήντα σε αριθμό.

Γι’ αυτό και η τελετή είχε ένα πανορθόδοξο χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον τριτοετή ιεροσπουδαστή της Πατριαρχικής Σχολής, Δημήτριο, σε πρεσβύτερο. Χειροθέτησε, επίσης, τον ιερέα της ενορίας π. Ιωάννη σε πνευματικό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, αναφέρθηκε στην ιστορική στιγμή που έζησαν όλοι, με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός ναού στον μαγευτικό αυτό χώρο και πλούσιο σε τροπική βλάστηση, αφού βρίσκεται στους πρόποδες ενός παγκοσμίως ξακουστού βουνού, του Κιλιμάντζαρο.

Ευχαρίστησε τον Θεό για τη νέα αυτή δωρεά που προστίθεται σε τόσες άλλες ευλογημένες δραστηριότητες της ιεραπστολικής προσπάθειας.

Κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τον νεοχειροτονηθέντα να συνεχίσουν να μεταφέρουν το χαροποιό μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας σ’ όλο τον διψασμένο κόσμο που ψάχνει να βρει τον Χριστό.

Ακολούθησε πλούσιο εορταστικό και παραδοσιακό γεύμα, με χορούς και τραγούδια από ορθόδοξες ενορίες, όπως και το κόψιμο τούρτας για τη χαρμόσυνη αυτή ιστορική μέρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304548
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: