Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

sierra leone 6

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος αφίχθηκε στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φρήταουν, όπου στο λιμάνι τον υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καγίεμπε, η Μοναχή Μηναίς, ο π. Κυριάκος Κορόμα και ο Μωυσής Μάινα Καριούκι.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Διάκονο τον Σωτήριο Sesay.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, έδωσε πατρικές νουθεσίες στον νέο Διάκονο τονίζοντας τις ευθύνες που αναλαμβάνει σαν στρατιώτης του Χριστού και στην συνέχεια απευθύνθηκε στους νέους που αποτελούσαν και την πλειοψηφεία του εκκλησιάσματος λέγοντας μεταξύ άλλων πόσο σημαντικό είναι να εκμεταλλευθούν την δυνατότητα που τους δίνουν τα Ορθόδοξα Εκπαιδευτήρια στην Σιέρα Λεόνε να μαθητεύσουν και να φοιτήσουν σε πρώτυπα σχολεία και κολλέγια για να μπορέσουν με την σειρά τους να εργαστούν για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην χώρα και να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του στην ανάπτυξή της και στην ευημερία της, έχοντας πάντοτε πάνω από όλα τον Κύριο Ιησού Χριστό και παράδειγμα προς μίμηση τους Αγίους της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τον εορτάζοντα Άγιο της ημέρας, τον Άγιο Τύχωνα, Επίσκοπο Αμαθούντος.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο, τα έργα και τα θαύματα του Αγίου Τύχωνος και ευχήθηκε η χάρις του να σκεπάζει πάντοτε όλο τον κόσμο.

Τέλος πρόσφερε για τον Ναό Άγιο Δισκοπότηρο, καλύματα και θυμιατό, ευγενή προσφορά του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής Κυψέλης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η νεολαία παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστιανικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς και η Μοναχή Μηναίς μοίρασε πλεχτούς σταυρούς σε όλους τους νέους και νέες.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε από τον π. Θεμιστοκλή και τους συνεργάτες του για την πορεία των έργων και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την ποιμαντική επίσκεψη που θα πραγματιοποιήσει στην χώρα ο Μακαριώτατος τον ερχόμενο Νοέμβριο και τέλος ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή, την εκπαιδευτικό Μαρία Άνταμς και την Δρ. Ελένη Αθηνοδώρου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην Σιέρα Λεόνε ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα.

sierra leone 1

sierra leone 1

sierra leone 1

sierra leone 1

sierra leone 1

Εμφανίσεις: 301067
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: