Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

gouinea 7

Το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος επισκέφθηκε τον Αποστολικό Νούντσιο στην Γουινέα, Αρχιεπίσκοπο Santo Rocco Gangemi.

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για τα πρώτα βήματα παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην χώρα.

Οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν θέματα που αφορούν την παρουσία των Χριστιανών στην Γουινέα, όπου το 88% του πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ, το 8% τον Χριστιανισμό και το υπόλοιπο 4% παραδοσιακές Αφρικάνικες θρησκείες, τόνισαν την μεγάλη ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων αλλά και της αγάπης και ομόνοιας μεταξύ των αυθεντικών Χριστιανικών Εκκλησιών, ιδιαίτερα στην Δυτική Αφρική που μαστίζεται από νεόφερτες προτεσταντικές και χαρισματικές αιρέσεις.

Ο Αποστολικός Νούντσιος ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει τα σέβη του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, τον οποίο γνώρισε κατά την διάρκεια που υπηρέτησε ως Αποστολικός Νούντσιος στο Κάιρο, καθώς αγάπη και ευχές στον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σωτηριάδη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον οποίον υπήρξαν συμφοιτητές στις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Εκκλησιαστική Ιστορία στο Pontifico Istituto Orientale της Ρώμης.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο λιμενικό τελωνείο του Κονακρύ και διευθέτησε τις διαδικασίες εκτελωνισμού του κοντέινερ που σε λίγες ημέρες θα αφιχθεί στην Γουινέα.

Το κοντέινερ περιέχει ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη στα παιδιά της Γουινέας από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Χαράλαμπου Μεταλλίδη, και του Αντιπροέδρου της κ. Νόστη Ψαρρά.

Το κοντέινερ φορτώθηκε από εθελοντές στις 6 Μαίου και περιέχει μεταξύ άλλων εκκλησιαστικά είδη, 576 σάκκους ρύζι, 100 κιβώτια μπισκότα, 96 κιβώτια ζάχαρη, 83 κιβώτια αλεύρι, 55 κιβώτια καραμέλες, 52 κιβώτια ζαχαρούχο γάλα, 50 κιβώτια μαγειρικό λάδι, 40 κιβώτια αλάτι, ντοματοπελτέ, ζυμαρικά, χαλβά και 329 κιβώτια με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κλπ.

Αυτή η μεγάλη βοήθεια θα στηρίξει εκατοντάδες φτωχές οικογένειες στην Γουινέα, όπου το 47% του πηθυσμού ζει σε πολύ άθλιες συνθήκες, ενώ το 92,7% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και η παιδική θνησιμότητα είναι στα ύψη.

Την Παρασκευή το πρωί 15 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Μεγάλο Ιμάμη του Κονακρύ και του ευχήθηκε για την λήξη του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε ακίνητα προς πώληση για την ανέγερση Ιερού Ναού στο Κονακρύ.

Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στέκεται δίπλα στον Σεβασμιώτατο ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής ''ο Πρωτόκλητος'' με πρωτοβουλία του Προέδρου του κ. Νικόλαου Σίμου.

Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για την Σιέρρα Λεόνε.

gouinea 1

gouinea 1

gouinea 1

gouinea 1

gouinea 1

gouinea 1

Εμφανίσεις: 224919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: