Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/08 21:46

sierra 1

Του Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου


Η Σιέρα Λεόνε θρηνεί περισσότερα από 400 θύματα εκ των οποίων τουλάχιστον τα 100 είναι μικρά παιδιά.

Οι αγνοούμενοι Εκατοντάδες. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η χώρα πλήττεται από μεγάλη δοκιμασία.

Μετά την λαίλαπα του πολυετούς εμφυλίου πολέμου, μετά την μεγάλη καταστροφή που έφερε ο θανατηφόρος ιος έμπολα,

Τώρα έσπειραν το θάνατο οι καταστροφικές πλημμύρες. Εκατοντάδες ξύλινα σπιτάκια σε μεγάλη παραγκούπολη της πρωτεύουσας καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα συντρίμμια τους πήραν μαζί τους αθώες ψυχές

Και ιδιαίτερα αθώες παιδικές ψυχές. Ίσως είναι ρατσιστικό να πούμε ότι δεν θρηνήσαμε ομοδόξους συνανθρώπους μας, όμως δοξάζουμε το θεό και ευχαριστούμε την Παναγία μας που προστάτευσε το μικρό μας ορθόδοξό ποίμνιο.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β´ (που στο προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί τη χώρα) από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο μαζί μου όσο και με τον π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο που νυχθημερόν εργάζεται ιεραποστολικά στη Σιέρα Λεόνε.

Τώρα είναι η ώρα συμμετοχής μας ακόμα περισσότερο στον ανθρώπινο πόνο και συμμετοχής μας στον αγώνα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Σιέρα Λεόνε.

Για μια ακόμη φορά η ανθρωπιστική συμβολή μας ως ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου έχει αναγνωριστεί από τον Πρόεδρο της χώρας και από όλους τους συνεργάτες του.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της αναγνώρισης και χάριν του προσωπικού αγώνα του π. Θεμιστοκλή, είναι και το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα που αναγνωρίζει ως ισότιμα με τα κρατικά σχολεία της χώρας τα σχολεία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

sierra 2

sierra 2

Εμφανίσεις: 303377
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: