Γράφτηκε από τον/την . 16/03 16:48

tanzania-2

Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη τόσο των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, όσο και του πνευματικού πατρός αυτών Αρχιμ. Γρηγορίου και των πνευματικών τέκνων και φίλων της Ιεράς Μονής.

Η αγάπη τους για το Ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, είχε σαν αποτέλεσμα την ανέγερση του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου "ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ".

Το ορφανοτροφείο του Αγίου Γρηγορίου είναι το δεύτερο μετά από αυτό του "Αγίου Στυλιανού" (δωρεάς Αλίκης & Νόρμας Δημητρίου εκ Κύπρου), που με πολύ κόπο και αγώνα έκτισε ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, προκειμένου να φιλοξενηθούν τόσο τα επτά νέα ορφανά κοριτσάκια από το AIDS, στο σύνολο σαράντα ένα, όσο και τις Μοναχές που θα τα φροντίζουν (δύο από το Ιάσιο της Ρουμανίας και δύο ιθαγενείς).

Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου, τελέσθηκε ο αγιασμός των εγκαινίων από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, με την συμμετοχή των ιθαγενών ιερέων της περιοχής και την παρουσία πολλών εθελοντών ιεραποστόλων από την Κύπρο, την Σερβία, την Αμερική, την Ιταλία αλλά και εκατοντάδων ιθαγενών ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε, όπως πάντα, γεύμα "ΑΓΑΠΗ" για όλους τους παρευρισκόμενους και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδάκια της περιοχής.

tanzania-1

tanzania-3

Εμφανίσεις: 305628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: