Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βελγίου. Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

brixelles 1

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών.

Το εσπέρας της 7ης Νοεμβρίου κληρικοί των ενοριών των Βρυξελλών και ευσεβείς χριστιανοί υποδέχθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ναό ξυλόγλυπτη λειψανοθήκη με τεμάχια ιερών λειψάνων των Αγίων Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Κωνσταντίνου και Ελένης των Βασιλέων, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Μηνά του Μεγαλομάρτυρος, Αικατερίνης και Βαρβάρας, Κυρίλλου του Φωτιστού των Σλάβων, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Σιλουανού του Αθωνίτου, Σεραφείμ του Σάρωφ καθώς και μικρό τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού τα οποία πρόσφατα δωρήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

Τα άγια λείψανα μετέφερε από το Επισκοπείο στον Ναό των Ταξιαρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρὠν και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετά την πανηγυρική υποδοχή χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής.

Η όμορφη λειψανοθήκη, κατά τον πρώτο χρόνο, θα μεταφέρεται στις διάφορες ενορίες της Μητροπόλεως που τιμώνται στους Αγίους των οποίων υπάρχουν τεμάχια λειψάνων, και έπειτα θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ως ευλογία και πολύτιμο κειμήλιο, προς αγιασμόν των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301218
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: