Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

salapatas-1

Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28η Ιουλίου τ.έ. το βράδυ μια εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη Margate της Ανατολικής Αγγλίας.

Συγκεκριμένα η θεοφιλής Κοινότητα, με επικεφαλής τον Ιερ. Προϊστάμενό της Πανοσιολ. Αρχιμ. Βησσαρίωνα Κοκλιώτη, υποδέχθηκε τη νεοϊστορηθείσα εικόνα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Η ιερή εικόνα φιλοτεχνήθηκε στο Αγιογραφείο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους και την συνόδευσε και μετέφερε στην Κοινότητα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Γρηγοριάτης.

Ο σεβαστός π. Φιλόθεος έρχεται στην Αγγλία κάθε καλοκαίρι, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου, και διακονεί λειτουργικά Κοινότητες στην Κεντρική Αγγλία.

Άμα τη εισόδω της ιερής εικόνας στον Ιερό Ναό εψάλη η Ακολουθία της Παράκλησης προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου.

Κατόπιν ο π. Φιλόθεος προσέφερε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα Λόγο Πνευματικό, αναφέροντας κυρίως τις προσωπικές εμπειρίες του από τη συναναστροφή του με τον νέο Άγιο της Ορθοδοξίας.

Ο λόγος του ήταν μεστός, πατερικός και πλήρης πνευματικών και ηθικών μηνυμάτων.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα, που αποτελούνταν από μέλη της Κοινότητας, αλλά και από ευλαβείς προσκυνητές που κατέφθασαν από το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, απόλαυσε πνευματικά την όμορφη και κατανυκτική αυτή εκδήλωση, η οποία πλημύρισε τις ψυχές όλων με συγκίνηση και πνευματική ευφροσύνη.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Κοινότητα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλο, προσέφερε στην Κοινοτική Αίθουσα πλούσια και εγκάρδια φιλοξενία σε όλους τους συμμετασχόντες.

Όσιε Θεοφόρε Πάτερ ημών Παΐσιε, πρέσβευε υπέρ πάντων των Αποδήμων Ελλήνων Ορθοδόξων και υπέρ της Πατρίδος ημών!

salapatas-2

salapatas-3

Εμφανίσεις: 302349
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: