Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ρεθύμνης. 14/08 13:14

xarakiani-3

Με μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Πέμπτης 13ης Αυγούστου 2015 η καθιερωμένη λιτανεία για τη μεταφορά της περίπυστης Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Χάρακα.

Πρόκειται για μια διαδρομή τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, την οποία διανύουν πεζή κάθε χρόνο ο Κλήρος και ο λαός που συνοδεύουν την Ιερά Εικόνα από το Μοναστήρι του Προδρόμου, όπου φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Χάρακα.

Η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στο Προσκύνημα κατά τον διήμερο εορτασμό της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δηλαδή την 14η και την 15η Αυγούστου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος θα μεταβεί εκ νέου στο Ιερό Προσκύνημα προκειμένου να χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό της Εορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας της 14ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ.

Πολλοί πιστοί ακολούθησαν και εφέτος τον Επίσκοπό μας, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιο Καραχάλιο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ατάλης-Μπαλή Αρχιμ. Παρθένιο και άλλους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, κατά την διάρκεια της οποίας οι Χοροί των Ιεροψαλτών ανέπεμψαν προς την Παντάνασσα Θεοτόκο την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό του Δεκαπενταυγούστου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, υψώνοντας την Πάνσεπτη Εικόνα της Παναγίας της Χαρακιανής, ευλόγησε τους πιστούς και τους ευχήθηκε να έχουν την κραταιά Σκέπη και την άπειρη ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου στη ζωή τους.

xarakiani-1

xarakiani-2

xarakiani-4

xarakiani-5

xarakiani-6

xarakiani-7

xarakiani-8

xarakiani-9

xarakiani-10

xarakiani-11

xarakiani-12

xarakiani-13

Εμφανίσεις: 303428
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: