Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

adelaida 8

Σήμερα, Κυριακή 25η Μαρτίου ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η Κοινότητα-Ενορία του Προφήτη Ηλία Νόργουντ φιλοξένησε τους επίσημους εορτασμούς της εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου 1821.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο.

Το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου, τα ευζωνάκια και οι αμαλίες, οι πλουμιστές εθνικές στολές, το φέσι, το τσαρούχι και οι γαλανόλευκες σημαίες των παιδιών, η επίσημη Δοξολογία της εθνικής μας επετείου, τα πατριωτικά ποιήματα και αμφότεροι Εθνικοί ύμνοι, σε μια αρμονική σύνθεση με τα χαμογελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων, πράγματι έδωσαν αναστάσιμη γεύση.

Η παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών αρχηγών της Νοτίου Αυστραλίας, της αεροπορίας, του ναυτικού και του πεζικού, καθώς και 28 εκπροσώπων παροικιακών οργανισμών και Αδελφοτήτων, τόνωσαν το ελληνορθόδοξο ηθικό.

Ο Θεοφιλέστατος εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους γονείς, που προωθούν τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη σε τούτη την χώρα και ευχαρίστησε όλους, λέγοντας πως οι θυσίες τους δεν θα πάνε χαμένες. Κατόπιν οι πάντες παρακάθισαν στην μεσημεριανή τράπεζα που με ιδιαίτερη φροντίδα ετοίμασαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου.

Στην συνέχεια μεταβήκανε μικροί και μεγάλοι απ' όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο μνημείο του Cross of Sacrifice στην Πόλη της Αδελαῒδος όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την ηρωϊκή επανάσταση του 1821.

Τα μεγάφωνα διελάλησαν τους εθνικούς ύμνους, έγινε η κατάθεση στεφάνων από όλους τους επισήμους και τα παιδιά παρήλασαν περήφανα για την καταγωγή τους, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας τις γαλανόλευκες σημαίες κάτω απο τις επεφημίες των χιλιάδων παρισταμένων.

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

Εμφανίσεις: 302262
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: