Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017

theofania-adelaida-11

Την Κυριακή, 8 Iανουαρίου 2017 και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην προβλήτα Γκλενέλγκ της Αδελαΐδας, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, με ολόκληρο τον ιερό κλήρο καθώς και ιερείς από των αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών Σερβίας, Ρουμανίας και Ουκρανίας.

Την τελετή, παρηκολούθησαν, ο κυβερνητης της Νοτίου Αυστραλίας κ. Hieu Van Le, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας κ. Jay Weatherill, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Ανδρέας Γούρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Stephen Marshall, ο ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Ευστάθιος Γεωργανάς, η αντιδήμαρχος της περιφέρειας του Holfast Bay κ. Susan Lonie , μεγάλος αριθμός υπουργών αμφοτέρων των κομμάτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Αδελφοτήτων και συλλόγων που συμμετείχαν και συμπανηγύρισαν μαζί με πλήθος πιστών.

Το σταυρό ανέσυρε ο νεαρός Ιωάννης Φρατζής, που έλαβε τον χρυσό σταυρό με την αλυσίδα, από τον Θεοφιλέστατο, ενώ οι δεκάδες άλλοι νεαροί κολυμβητές έλαβαν από ένα ενθύμιο.

Τέλος, ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι που οργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με τη Διακοινοτική Επιτροπή.

Το πανηγύρι τίμησαν όλοι οι ανωτέρω προσκεκλημένοι, καθώς και πλήθος ομογενών, οι οποίοι γεύτηκαν τα όμορφα εδέσματα που προετοίμασαν τα δραστήρια μέλη των Ενοριών-Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και απήλαυσαν ελληνική μουσική και ελληνικούς χορούς.

Κλείνοντας την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μετέφερε και πάλι τις εόρτιες ευχές και την πατρική στοργή και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανού, για ένα ελπιδοφόρο, ευφρόσυνο και δημιουργικό νέο έτος.

theofania-adelaida-1

theofania-adelaida-2

theofania-adelaida-4

theofania-adelaida-5

theofania-adelaida-6

theofania-adelaida-7

theofania-adelaida-9

theofania-adelaida-12

theofania-adelaida-10

theofania-adelaida-3

theofania-adelaida-13

theofania-adelaida-8

Εμφανίσεις: 302094
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: