Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 19:44

nathanael

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και παρουσίας πλήθους κόσμου από την Νέα Υόρκη, το Σικάγο, από άλλα μέρη της Αμερικής και την Ελλάδα, τελέστηκε σήμερα, 17 Μαρτίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Της Θείας Λειτουργίας και της Αρχιερατικής χειροτονίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Ιεράρχες της Επισκοπικής Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Κανονικών Επισκόπων της Αμερικής και από άλλους Ιεράρχες που κατέφτασαν από το εξωτερικό για να συμμετέχουν στο χαρούμενο εκκλησιαστικό γεγονός.

Ο νέος Μητροπολίτης με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε στο μυστήριο της αρχιερωσύνης, ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, τους Ιεράρχες της Αμερικής και όλους όσοι ήρθαν να συμμετέχουν στην προσωπική του Πεντηκοστή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους βοήθησαν την καλλιέργεια της ιερατικής του κλήσης, από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Σικάγου εξελέγη την 7η Φεβρουαρίου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ελληνικής καταγωγής και μέχρι την εκλογή του υπηρετούσε ως διευθυντής των Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ακολουθεί ο Χειροτονητήριος Λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ -> (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

nath1

nath1

nath1

nath1

nath1

Εμφανίσεις: 307017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: