Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σερρών. 02/02 12:07

politekenes-1

H Ιερά Μητρόπολη Σερρών με αφορμή την μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου της Ιεροσολυμιτίσσης, τίμησε και εφέτος ιεροπρεπώς και αξιοχρέως το ιερό πρόσωπο της μητέρας.

Συγκεκριμένα, εχθές τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Θεολόγου.

Μετά το τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Σερρών, ευλόγησε την αγιοβασιλειόπιτα, τίμησε τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με ζήλο, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διακονούν εθελοντικώς στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Προηγουμένως ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Ευστράτιος Καρατσούλης, Διευθυντής του Γ.Φ.Τ. της Εκκλησίας των Σερρών ομίλησε με «στοιχεία και αριθμούς» για το φιλανθρωπικό έργο, πού συνολικώς αγγίζει τό 1.200.000,00 ευρώ για το έτος 2015.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τις πολύτεκνες μητέρες που απέκτησαν νέο παιδί κατά το παρελθόν έτος 2015 καθώς και τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς που φοιτούν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τις ''ηρωϊδες'' χριστιανές πολύτεκνες μητέρες, σε πείσμα των αποκαλυπτικών καιρών να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μητέρας του Κυρίου μας και αγωνιζόμενες τον καλό αγώνα να αναθρέφουν, να διδάσκουν και να καθοδηγούν εν Χριστώ τα παιδιά τους.

Απευθυνόμενος ο Σεβ. προς τους βραβευθέντες νέους, φοιτητές και φοιτήτριες, τόνισε πως η κοινή Μητέρα όλων μας Εκκλησία χαίρεται και καμαρώνει όταν βλέπει τα παιδιά της και ειδικότερα τους βλαστούς των ιερατικών οικογενειών να προκόπτουν στη ζωή τους και να διακρίνονται μέσα στην κοινωνία ως υγιείς προσωπικότητες. Ευχήθηκε πατρικώς προς όλους και όλες, να αυξάνουν σε πίστη, σοφία και αρετή και να αξιοποιούν τα χαρίσματα του Θεού αγωνιζόμενοι με αρχές και αξίες.

Ακολούθως, στις 8:00 το βράδυ, στην όμορφη αίθουσα του παλαιού Ορφέα Σερρών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης με κεντρική αναφορά στο ιερό πρόσωπο της μητέρας, κατά την οποία έλαβε μέρος η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» υπό την λαμπρή διεύθυνση της χοράρχου κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου.

Η πεντηκονταμελής χορωδία παρουσίασε ένα πλήρες μουσικοαφηγηματικό πρόγραμμα, υπό τον γενικό τίτλο ‘’Με λένε Μάνα’’, το οποίο περιελάμβανε τραγούδια, δρώμενα, ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς, σχετιζόμενα όλα με το σεπτό πρόσωπο της μητέρας.

Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Ποιμενάρχης των Σερρών αναφέρθηκε στο γνήσιο και αξεπέραστο πρότυπο της μάνας, την Παναγία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην άνεργη, φτωχή, ξεριζωμένη, πρόσφυγα και πονεμένη μητέρα, που μεγαλώνει με δυσκολίες και στερήσεις τα παιδιά της.

Τέλος, ευχαρίστησε όλως εγκαρδίως την διευθύντρια και τα μέλη της χορωδίας για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας, για την άψογη παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος, καθώς και το φιλόμουσο κοινό για την συγκινητική συμμετοχή του στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση λόγου και μουσικής της τοπικής μας Εκκλησίας.

Σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε πανηγυρική θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Υπαπαντής και της συνάξεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης.

politekenes-2

politekenes-3

politekenes-4

Εμφανίσεις: 302157
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: