Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/01 19:00

oikoumenikos8

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Τις τελευταίες ώρες σε διάφορες ιστοσελίδες έχει γραφτεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, πρόκειται να μεταβεί στο Κίεβο για την Ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο διέψευσε την εν λόγω πληροφορία.

«Ο Πατριάρχης το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όμως ποτέ Οικουμενικός Πατριάρχης δεν συμμετέχει σε ενθρονίσεις Προκαθήμενων» - ανέφερε πηγή του Πατριαρχείου στην Romfea.gr .

Επομένως στο Κίεβο θα μεταβεί όπως πρώτοι γράψαμε μόνο Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου Εφραίμ και Ξενοφώντος Αλέξιο και τον Έξαρχο του Πατριαρχείου στο Κιέβου, Αρχιμ. Μιχαήλ Ανισένκο.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο εγγύς μέλλον δεν αποκλείεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

Εμφανίσεις: 302453
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: