Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/01 19:27

protoxronia kilkis 71

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε σήμερα πρώτη του έτους, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η Μεγάλη Δεσποτική της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου Κιλκίς, τον οποίο ύψωσαν οι Κιλκισιώτες πιστοί, στην νότια άκρη της Πόλεως, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και τιμήν των δύο μεγάλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας, με πρωτεργάτες τον αείμνηστο Βασίλειο Χειμωνίδη και την κα Νίκη Χειμωνίδου, μεγάλους ευεργέτες του ως άνω Ιερού Ναού. Της πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως, τους Εφημερίους και Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή ευσεβών πιστών και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού Κιλκίς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ετελέσθη, η επίσημη Δοξολογία επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος Κυρίου έτος 2019, με τη συμμετοχή των Ιερέων και παρουσία των εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και άλλων Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε κατά το έθος την παραδοσιακή βασιλόπιτα και ευχήθηκε προς όλους επ' ευκαιρία του νέου έτους, υγεία ψυχική και σωματική και περισσότερη πίστη στον Σωτήρα Ιησού Χριστό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300339
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: