Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας. Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

jeron messi

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσει κατά το ερχόμενο διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ., ο Μακαριώτατος θα αφιχθεί στη Μεσσηνία. Ευθύς αμέσως και περί ώραν 12μ. θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. 

Την επομένη Σάββατο 20 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 π.μ. θα χοροστατήσει της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια στη κεντρική πλατεία της πόλεως, θα προστεί της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο πεσόντων της Ναυμαχίας και θα παρακολουθήσει την Στρατιωτική και Μαθητική Παρέλαση.

Στις 12.15 μ.μ. θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από της ιδρύσεως αυτής. Στις 7.30 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου. 

Να σημειωθεί, ότι ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσσηνία κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη.

Εμφανίσεις: 294004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: