Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κίτρους. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

zevgaria 1

Το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου, κατέφθασαν στην Άνω Μηλιά Πιερίας 170 νέοι, από τη Νεανική Συντροφιά της ενορίας Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, όπου συναντήθηκαν με μέλη της αντίστοιχης Συνάξεως της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης.

Οι Λαρισαίοι προσκυνητές συνοδευόμενοι από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Κοντογιάννη, μετέφεραν Εικόνισμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού το οποίο και αφιέρωσαν στο Ναό του Αγίου ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο μικρό πεύκο με το Σταυρό που ο ίδιος ο Άγιος Κοσμάς τοποθέτησε εκεί.

Ο χώρος αυτός καθαγιασμένος από το πέρασμα του μεγάλου Ιεραποστόλου και διδασκάλου του Γένους μας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τόπο προσέλευσης πληθώρας προσκυνητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη λιτάνευση της Εικόνας συνόδευε η ενοριακή μπάντα του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και χορευτικό τμήμα.

Τους νέους από τη Λάρισα καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία όλων και μίλησε για την αξία της πίστης στη ζωή μας. Κατόπιν ο υπεύθυνος του Ναού Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Γκόλιας, ξενάγησε τους προσκυνητές στον τόπο αναφερόμενος με γλαφυρό τρόπο στο πέρασμα του Αγίου Κοσμά από την Άνω Μηλιά.

Ακολούθησαν χορευτικά με δημοτικά τραγούδια και γεύμα που εύφραναν όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν τη χαρά της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

zevgaria 2

zevgaria 2

zevgaria 2

zevgaria 2

zevgaria 2

Εμφανίσεις: 300975
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: