Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

efraim kisamos 8

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής που τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Καθημερινά και προ της ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ τελεί την Θεία Λειτουργία εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, με την συμμετοχή των Αδελφών της Μονής ως και Κληρικών που μετέχουν εις το εν λόγω Συνέδριο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, όπου μίλησε επιστηρικτικά και πνευματικά εις τις αδελφές της Μονής και επίσης το προ δημιουργία Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, 300τ.μ., το οποίο και θα φιλοξενήσει μοναδική συλλογή Ιερών Εικόνων της Κρητικής Σχολής, ως και άλλα Ιερά κειμήλια της Μονής.

Το Μουσείο αυτό διαμορφώνεται σε ιδιαιτέρου κάλλους πετρόχτιστους, θολωτούς χώρους της Μονής που σε παλαιότερους χρόνους είχαν διάφορες χρήσεις.

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψι Του εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με την συμμετοχή Προκαθημένων και άλλων κατά τόπους Εκκλησιών, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου παρέθεσε, τέλος, επίσημο δείπνο προς τιμήν των Συνέδρων, με την συμμετοχή και Ιεραρχών της Εκκλησίας Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του ο φιλοξενών Ιεράρχης κ. Αμφιλόχιος, αφού αναφέρθηκε εν συντομία και προς ενημέρωση των Συνέδρων εις το έργο-διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, καλωσορίζοντας πάντας τους παρισταμένους και ευχαριστώντας τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ δια την «διαχρονική, ουσιαστική και αθόρυβη στήριξη του εις το προνοιακό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως».

Ακολούθως χαιρέτισε ο Καθηγούμενος, αναφερόμενος εις το έργο της Μονής, την σημασία και σπουδαιότητα του εν λόγω Συνεδρίου και ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο για την φιλοξενία.

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

efraim kisamos 1

Εμφανίσεις: 256306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: