Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 23:37

abelokipoi 4

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε σήμερα ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων. 

Της ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.Συμεών πλαισιούμενος υπό πλειάδος κληρικών και διακονών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Θεοφιλέστατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία που έχουν οι λιτανείες και ότι «ο γλυκός τους κόπος αποτελεί συμβολική έκφραση της ανθρώπινης συνέργειας και προαίρεσης, η οποία ελκύει την χάρη του Αγίου Πνεύματος». 

Στη συνέχεια συσχέτισε τις λιτανείες με τον σωματική συμμετοχή δια της γονυκλισιας στην προσευχή της Εκκλησίας την ημέρα της Πεντηκοστής και με την ασκητική μέθοδο των Πατέρων της Εκκλησίας για την πρόσληψη του Αγίου Πνεύματος. 

«Το Άγιο Πνεύμα δεν έρχεται ούτε μαγικά ούτε ταχυδακτυλουργικά. Πως έρχεται; Η ασκητική παράδοση δίνει με λιτό τρόπο την απάντηση: «Δος αίμα και λάβε Πνεύμα». 

Στο τέλος της Λιτανειας ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις ευχες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ανέφερε με συγκίνηση: «απόψε λιτανεύσαμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας την ελπίδα, την χαρά και την αισιοδοξία. Την βεβαιότητα ότι ο Θεός είναι μαζί μας και ότι στα λίγα μικρά βήματα που περπατήσαμε εμείς η αγάπη του Θεου απαντά με εκατομμύρια βήματα αγαπης και ευλογιας».

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

abelokipoi 1

Εμφανίσεις: 302258
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: