Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/03 17:57

koura monaxon 12

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος την Πέμπτη της ΣΤ' εβδoμάδος των Νηστειών στην ανδρώα ιερά μονή Παναγίας Γουμερά στη Μακρυνίτσα.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την κουρά δύο μοναχών σε μεγαλόσχημους, του μοναχού Σάββα και του μοναχού Αναστασίου, για να ενταχθούν έτσι στο δυναμικό της ιεράς μονής και να προοδεύσουν πνευματικά υπό την καθοδήγηση του Προεστώτος ιερομονάχου Βαρθολομαίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή μετάνοια και καλό παράδεισο στους δυο μοναχούς, ενώ τους προέτρεψε να προκόβουν πάντοτε στην υπακοή και την ταπείνωση, τις αρετές που κατεξοχήν χαρακτηρίζουν τις μοναχικές ψυχές και τις οδηγούν στη θέωση και την ένωση με το Νυμφίο Χριστό.

Τους συμβούλεψε να λάμπουν πάντοτε ως φάροι φωτεινοί παίρνοντας ζωή και φως από τον ίδιο τον Χριστό, που είναι το φως και η αλήθεια και η ζωή.

Διότι, όποιος τον ακολουθεί δεν περπατά στο σκοτάδι, αλλά έχει το φως της ζωής. Την ίδια φωτεινότητα όμως, τόνισε ο Σεβαμιώτατος, πρέπει να εκπέμπουν και τα έργα τους ώστε να αξιολογείται η άσκηση τους και να συνιστά πηγή έμπνευσης για όλους, κυρίως για τους προσκυνητές της μονής.

Την επομένη, Παρασκευή της ΣΤ΄ εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας χάριν των μαθητών του Παλλατιδείου Γυμνασίου και Λυκείου Σιδηροκάστρου και των καθηγητών τους.

Η αθρόα προσέλευση των μαθητών ενθουσίασε το Σεβασμιώτατο, ο οποίος κατέθεσε στην αγάπη τους σκέψεις και προβληματισμούς ενόψει της ερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα των Γεγονότων για την πίστη μας και ευχόμενος σε όλους καλό πάσχα και καλή ανάσταση.

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

koura monaxon 1

Εμφανίσεις: 304830
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: