Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

eor kilkis 1

Κιλκίς, Χρήστος Καναρόπουλος


Πανδήμως και με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Κιλκισιώτικος Λαός τίμησε, σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, τους Αγίους Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, προστάτες και πολιούχους του Κιλκίς.

Στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης, παρά το τσουχτερό κρύο που επικράτησε, εκατοντάδες Κιλκισιώτες προσήλθαν να τιμήσουν τους 15 φρουρούς τους, προσκυνώντας παράλληλα και την κυρά του Πόντου, την αυθεντική Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά την οποία μετέφερε από την παραμονή της Εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Τανιμανίδη.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ενώ της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο πολιός Ιεράρχης της Βέροιας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και του κυριάρχη Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τσαντάκης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι κα. Ζιούτα, κ.κ. Νικολαίδης και Πογέλης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Κιλκίς κ. Γαβριηλίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Τσοπούλου, ο Ταξίαρχος κ. Δεμέστιχας, ο Αστυν. Διευθυντής κ. Ταλαμπίδης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, κ.α.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπή Λιτανεία των Ιερών Εικόνων και του Ιερού Λειψάνου του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των εορταζόντων Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Γ' Σώματος Στρατού, αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο Πόντος, Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων του Κιλκίς, Μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.
Τελετάρχης των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Παν. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, ο οποίος μαζί με τους συνεφημερίους του π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και π. Στέφανο Μουρατίδη και τους συνεργάτες του, κόπιασαν και μόχθησαν για την αρτιότητα της πανηγύρεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: