Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

leipsana syroy 29

Θεσσαλονίκη, Χρήστος Καναρόπουλος


Με τις πρέπουσες τιμές και την ανάλογη μεγαλοπρέπεια η Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2017, τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας της Κανάλας από την Κύθνο και του Αγίου Δημητρίου από την Σύρο στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του πολιούχου και ελευθερωτή της συμπρωτεύουσας.

Τις Ιερές Εικόνες μετέφερε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της πολυνησιακής Μητρόπολεως κ. Δωρόθεος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και τις υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο προαύλειο χώρο του ιστορικού Ναού, μαζί με τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Θεσσαλονίκης που έσπευσε να προσκυνήσει τις περίπυστες Εικόνες.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία επί της υποδοχής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου κ. Κωνσταντίνο Φιλιππαίο, απεκάλυψε την σύνδεση της Παναγίας της Κανάλας με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το θαυμαστό γεγονός της βοήθειας της Παναγίας στους στρατιώτες που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, καταθέτοντας λεπτομέρειες από την διήγηση του Νάξιου λογοτέχνη Νίκου Κεφαλληνιάδη.

Από την πλευρά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχαρίστηκε εκ μέσης καρδίας τον Μητροπολίτη της Σύρου για τις εξαιρετικές ευλογίες που εκόμισε στην Θεσσαλονίκη, δίπλα στα ιερά και μυροβλύζοντα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, προς αγιασμό των ψυχών και των σωμάτων των ευσεβών πιστών και των προσκυνητών. 

Οι Ιερές Εικόνας θα παραμείνουν έως την 6η Νοεμβρίου ε.ε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: