Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

disarxieratikos serres 85

Σέρρες, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, εκατοντάδες Σερραίοι τίμησαν τη Δεσποτική Εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού της πόλεως των Σερρών.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου πλήθος ευσεβών πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα και περικαλλή Ιερό Ναό, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και Αναστάσεως και να αντλήσει δύναμη και ελπίδα από αυτόν.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, συγχοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου της Μακεδονικής Μητροπόλεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, πλαισιούμενοι από πλειάδα Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως και του Προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού, Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Σερρών Πρωτ. π. Θωμά Τσιάγγα με τους Εφημερίους αυτού.

Με έναν εξαιρετικά θεολογικό λόγο, πλούσιο σε νοήματα, ο χοροστατών Μητροπολίτης της Καισαριανής κ. Δανιήλ ωμίλησε για τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό που προβάλει απόψε και σήμερα η Αγία μας Εκκλησία για να δοξάσει τον Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος διά της Σταυρικής Του Θυσίας, Σωτηρίαν ειργάσατω εν μέσω της γης. Αναλύοντας τον δοξαστικό ύμνο που έψαλλαν οι χοροί στον Εσπερινό, επεσήμενε τα ελέη και τις δωρέες της Σταυρικής θυσίας του Κυρίου, τα σωτήρια αποτέλεσματα που πηγάζουν από αυτήν προς δόξαν Θεού και προς διδασκαλίαν της πίστεως.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης των Σερρών κ. Θεολόγος ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Μητροπολίτη Καισαριανής για την αποδοχή της πρόσκλησής του να συμπανηγυρίσουν τη Εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού αλλά για τον δυνατό, ουσιαστικό, θεολογικό και χριστοκεντρικό λόγο που εκφώνησε, τονίζοντας ότι τέτοιος λόγος χρειάζεται στον Λαό και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η Πατρίδα μας.

Καθόλη τη διάρκεια του Εσπερινού ο ευλαβής Λαός των Σερρών που υπερπλήρωσε τον Ναό του Σταυρού, προσερχόταν για να προσκυνήσει, με τις μυρωδιές του βασιλικού να κυριαρχούν μέσα και έξω από τον Ναό, το ιερώτατο σύμβολο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο είναι ποτισμένο από τη ζωηφόρο Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: