Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

poliarxieritakos 6

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ατλάντας κ. Αλεξίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, του Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, καθώς και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του υπογράμμισε τρεις παραμέτρους που εντοπίζουμε στην Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως.

Η πρώτη παράμετρος έχει να κάνει με τους προκρίτους εκ των Μαθητών, που μπόρεσαν να δουν τον Κύριο, μέσα στην Δόξα της Θεότητός Του και να κατανοήσουν ότι αυτά που θα ακολουθούσαν εντός ολίγου, θα ήταν το εκούσιον Πάθος Του.

Η δεύτερη παράμετρος είναι η δυνατότητα που έδωσε ο Χριστός στους Μαθητές Του και κατ’επέκταση σε όλους εμάς, ώστε να γίνουμε μέτοχοι της Θεοκοινωνίας.

Και η τρίτη παράμετρος, σχετίζεται με το γεγονός ότι πάνω στο Θαβώρ ο Κύριος δεν μεταμορφώθηκε απλώς, αλλά επέτρεψε στους Μαθητές να βιώσουν την εμπειρία του Ακτίστου Φωτός.

Ακόμη ο κ. Τιμόθεος επεσήμανε ότι η Αγία μας Εκκλησία μάς απευθύνει κάλεσμα να μεταμορφωθούμε εν Χριστώ. Ένας τέτοιος μεταμορφωμένος άνθρωπος υπήρξε ο Άγιος Σπυρίδων.

Είχε και εκείνος τις δυσκολίες του και τις πτώσεις του, τοποθέτησε όμως ως οδοδείκτη στην ζωή του τον Κύριο της Δόξης. Το άφθαρτο Σκήνωμά του δηλώνει ανά τους αιώνες την παρουσία του Παρακλήτου και του Ακτίστου Φωτός εις τον κόσμο.

Τέλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ευχήθηκε η Χάρις του Αγίου Σπυρίδωνος να μεταμορφώνει καθημερινά την ζωή των πιστών.

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

poliarxieritakos 1

Εμφανίσεις: 281910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: