Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

3379993

Πηγή: Romfea.gr


Η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και η υποδοχή Του μετά βαΐων και κλάδων, εορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός του Αγίου Δημητρίου ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, ενώ παρέστησαν και οι αρχές της Θεσσαλονίκης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παναγιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Βαϊφόρου, καθώς και στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος που θα τελούνται αυτές τις ημέρες.

Επίσης ο κ. Άνθιμος μίλησε για την σημερινή εποχή καθώς και τις απειλές του γείτονα Τούρκου, τονίζοντας ότι "όταν ο Τούρκος που πάντα βασανίζει την Ελλάδα μας απειλεί, εμείς δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι."

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 300603
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: