Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 20:00

ioanninon orthodoxias

Πηγή: Romfea.gr


Με λαμπρότητα, εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας η οποία και είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, καθώς και σε όλους εκείνους που και σήμερα πολεμούν την Αγίας μας Εκκλησία.

"Να διαφυλάξουμε όλοι την πίστη ως κόρην οφθαλφού, και ποτέ να μην προδώσουμε την Ορθοδοξία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: