Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Κύπρου. 01/02 17:56

kouik-kiprou-1

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται στην Κύπρο από τις 31 Ιανουαρίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου, με τον οποίο συνεργάζεται για θέματα διμερούς συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τέρενς Κουίκ στην Κύπρο, την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου έτυχε υποδοχής από την Α.Μ. το Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Κατά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για θέματα των αρμοδιοτήτων του και αντάλλαξαν απόψεις για ευρύ φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευσαν ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου.

Ακολούθως, εξερχόμενοι του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, ο Υφυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι: «Η Εκκλησία είναι πάντοτε συνυφασμένη με τους αγώνες του Έθνους. Η Εκκλησία έβαζε πάντοτε μπροστά το στήθος της. Η Εκκλησία έχει ματώσει. Έχει δώσει θύματα για να κρατιέται ψηλά η Ελλάδα και ο Ελληνισμός γενικότερα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις δηλώσεις του τόνισε: ''Δεν περιοριστήκαμε μόνο στα θρησκευτικά, αλλά και στα εθνικά και κοινωνικά και σε όλα έχουμε την ίδια γραμμή'' και πρόσθεσε: ''Χαίρομαι ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη γραμμή για το εθνικό μας θέμα''.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε: ''Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή και έχει εθνική γραμμή αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, διότι έχει και κόστος και μάλιστα όταν στην Τουρκία ο επικεφαλής έχει τάσεις δικτατορικές''.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπλήρωσε: ''Δεν θέλει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και πιστεύω ότι έχουμε ένα στήριγμα καλό που μας δίνει τη δύναμη να διαπραγματευόμεθα από θέσεως ισχύος».

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος απέστειλε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και υπογράμμισε: ''Θέλουμε να κρατήσει αυτή τη γραμμή μέχρι το τέλος για το καλό του έθνους, αλλά και της Κύπρου μας που είναι ένα γνήσιο κομμάτι του ελληνικού έθνους''.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ προς τους εκπρόσωπους των ΜΜΕ.

Εμφανίσεις: 304868
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: