Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016

toronto-3

Στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο Καναδά, θα γίνουν την τούτη την εκκλησιαστική χρονιά δέκα πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, σε διάφορες πόλεις του Καναδά.

Η πρώτη έγινε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα του Καναδά Ottawa και έλαβαν μέρος περίπου 65 κυρίες και άλλοι χριστιανοί.

Η δεύτερη, έγινε στο Calgary, Alberta το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, με συμμετοχή 115 κυριών και λοιπών χριστιανών.

Το πρόγραμμα κάθε πνευματικής σύναξης των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων περιλαμβάνει α) Θεία Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Μητροπολίτης και όλοι κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. β) Ομιλία την οποία κάνει ο Μητροπολίτης Σωτήριος με θέμα «?φετε τ? παιδ?α ?ρχεσθαι προς µε, και µη κωλύετε αυτά των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία του Θεού» γ) Γεύμα. δ) Ομιλία από τον ιερέα της Κοινότητας με θέμα «Η αγιότης του σώματος».

Στις δύο αυτές πνευματικές συνάξεις η έμφαση από τον Μητροπολίτη έγινε στο θέμα της συμμετοχής των παιδιών και των νέων στη ζωή της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τόνισε, ότι οι άνθρωποι πρέπει να εκκλησιάζονται σαν οικογένειες κάθε Κυριακή.

Εάν τα παιδιά δεν συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας η Εκκλησία θα αργοπεθαίνει και σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει εκκλησίασμα. Τόνισε, ακόμα, και ένα άλλο σημείο, ότι η υπογεννητικότητα είναι έγκλημα κατά της φυλής και κατά της Εκκλησίας.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Κοινότητα του Edmonton, Alberta.

Εγινε συλλείτουργο με τον Ουκρανό Επίσκοπο Ιλαρίωνα και τέσσερις ιερείς τον π. Δ. Ρούγα, πρώην ιερέα, συνταξιούχο, της Κοινότητας Edmonton, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας, π. Χ Τζίντη και τους Ουκρανούς ιερείς π. V. Lacusta, και π. R. Poworoznik

Κατάμεστη η εκκλησία και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σωτήριος χειροθέτησε σε Άρχοντα, Ρεφενδάριο, τον καθηγητή πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Ταβουκτσόγλου.

Χαιρετισμό στο τέλος της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε ο Επίσκοπος Ιλαρίων.

Ακολούθησε γεύμα στο οποίο παρεκάθησαν όλοι και μίλησε ο νέος Άρχων-Ρεφενδάριος κ. Ταβουκτσόγλου, εξαίροντας τη σημασία και το έργο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αλλά και το θαυμάσιο έργο το οποίο έχει επιτελέσει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στα 25 χρόνια που υπηρετεί ως Οικουμενικός Πατριάρχης.

Την ημέρα έκλεισε ο Μητροπολίτης Σωτήριος τονίζοντας την σημασία των Οφικίων, αλλά και την τιμή των Αρχόντων και τα καθήκοντά τους.

Μίλησε θερμά για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και ιστορικά ανέλυσε τα προβλήματα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αλλά και το σπουδαίο ρόλο για τον συντονισμό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

toronto-1

toronto-2

Εμφανίσεις: 301719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: