Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

 

agripnia pamith trikala-83

Τρίκαλα | Αιμίλιος Πολυγένης


Κατανυκτική αγρυπνία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων με αφορμή την έλευση της Παναγίας Παραμυθίας.

Στην αγρυπνία ιερούργησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας συνέρρεαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλλε η χορωδία βυζαντινής μουσικής "Τρίκκης Μελωδοί".

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησιάσμα, μιλησε για την σχέση του με την Παναγία Παραμύθια, η οποία ξεκινάει απο τα πρώτα χρόνια της νιότης του, όταν διακονούσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Θεσσαλονίκης.

Σε αλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος για την "ενθρόνιση" της Παναγίας της Παραμυθίας στα Τρίκαλα.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "έχει τόση μεγαλη καρδιά που χωράει τους πάντες μέσα της".

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος Εφραίμ στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι "η εικόνα ήταν εκ Θεού να έρθει στα Τρίκαλα, ώστε να γίνει εδώ μεγάλο προσκύνημα."

"Ήδη η Παναγία η Παραμυθία θαυματουργεί στη πόλη, όπως ήρθε μια γυναίκα σήμερα και μου είπε ένα περιστατικό, γι' αυτό και οι εφημέριοι του ναού πρέπει να αρχίζουν να γράφουν την ιστορία του ναού μετά την έλευση της εικόνας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Τέλος μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο Γέροντας Εφραίμ μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: