Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος

prevezis

Έκτακτο - Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο μακαριστός Μητροπολίτης Πρεβέζης κυρός Μελέτιος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος (Καλαμαράς) γεννήθηκε το 1933 στην Αλαγονία Καλαμάτας.

Πτυχιούχος Θεολογίας και Φιλολογίας-Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης το 1980.

Συνέγραψε πολλά βιβλία και βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίό του «Η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος».

Από σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα η σορός του Μακαριστού θα τεθεί σε λαικό προσκύνημα.

Τέλος το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στις 11:00 θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία, στην οποία θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κυρού Μελετίου.

Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον σε ηλικία 79 ετών.  

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης γεννήθηκε στην Αλαγονία Καλαμάτας το 1933.

Ήταν πτυχιούχος Θεολογίας και Κλασικής Φιλολογίας - Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη.

Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων.

Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης χειροτονήθηκε το 1980. Ήταν συγγραφέας πολλών εποικοδομητικών βιβλίων και είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Η Πέμπτη Οικουμενική Σύνοδος».

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Κων/νου Πρεβέζης το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 11.00 προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

 

Εμφανίσεις: 224845
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο info@romfea.gr
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!