plaka-16

Μέσα σε πνευματικά ευφρόσυνη ατμόσφαιρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καποδίστριας" και η Κερκυραική Ένωση Αθηνών "ο Άγιος Σπυρίδων" κάλεσαν όλα τα μέλη τους και τους φίλους της Κερκυραικής παροικίας της Αττικής στον υπο ανακαίνιση Ιερό και Ιστορικό Ναο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδου Κυδαθηναίων στην περιοχή της Πλάκας, στο κέντρο της Αθήνας, για να τιμήσουν την μνήμη του Πολιούχου της νήσου τους, του Άγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.

Το απόγευμα της Κυριακής της 11ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, η αρτοκλασία και η περιφορά της εικόνος καθώς και τμήματος του υποδήματος του Αγίου Σπυρίδωνος παρουσία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Ο χορός της Κερκυραικής ψαλτικής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής "Ιωάννης Καποδίστριας" υπο την διεύθυνση του κ.Παναγιώτου Χασαπιάνου, μετέφερε στο εκκλησίασμα τον ιδιότυπο Κερκυραικό τρόπο ψαλτικής με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση της ευλογημένης νήσου της καταγωγής τους ενώ ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος απευθυνόμενος στους συντοπίτες του αναφέρθηκε στο μεγαλείο της αγιαστικής απλότητας του Αγίου Σπυρίδωνος και την αξία της απόλυτης πίστεώς Του στον Σωτήρα Χριστό καθότι"....με αυτά τα χαρακτηριστικά, θαυματούργησε και δίδαξε την Αλήθεια στην Α' Οικουμένικη Σύνοδο καλώντας σε μετάνοια τον Άρειο και επι 17 αιώνες απευθύνεται θαυματουργικά σε όλους όσοι προστρέχουν και διδάσκονται ασπαζόμενοι του Ιερό Σκήνωμά Του....".

Το πρωί της Δευτέρας της 12ης Δεκεμβρίου,της Αρχιερατικής Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Τα μέλη της παραδοσιακής πολυφωνικής χορωδίας μετ'αρμονίου του Ιερού Ναού υπο την διεύθυνση του κ.Διονυσίου Βιθούλκα, με κερκυραική ψαλμωδία συμμετείχαν στην μυσταγωγία ενώ ο θεοφιλέστατος,στο κήρυγμά του μνημόνευσε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τιμής και ευθύνης του Ποιμένος τα οποία, στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος καταξιώθηκαν και στέφθηκαν με τον στέφανο της Θείας Χάριτος και της Αγιότητος.

Ο εφημέριος του Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης, πρίν το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό καθώς και για τους κηρυκτικούς λόγους της αγάπης και της πίστεως, με τους οποίους γαλούχησε,για ακόμη μια φορά, ολο το εκκλησίασμα στην αρετή που αποπνέει και εμπνέει, το οικουμενικής αξίας πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος.

Επίσης, ευχαρίστησε τους Πατέρες που προσήλθαν στις Πανηγυρικές Ακολουθίες τους προέδρους, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, τα μέλη και τους φίλους της Ομοσπονδίας και της Ενώσεως Κερκυραίων Αττικής για την διαρκή παρουσία τους στον Ιερό Ναο, κυρίως κατά τα 10 τελευταία πολύπαθα χρόνια της ανακαινίσεώς του διότι, συνεχίζεται μια παράδοση την οποία εθέσπισε το 1947, ο επι 55 χρόνια εφημέριος του Ιερού Ναού, Κερκυραίος στην καταγωγή, αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος κυρός Μάριος Δαπέργολας και οι δεσμοί της εν Χριστώ φιλίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στο διάβα των δεκαετιών, αποδίδουν τους καρπούς της αγάπης, της υποστηρίξεως και της αενάως εμβληματικής παρουσίας του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ενορία και στην περιοχή της Πλάκας, στο κέντρο της Αθήνας.

plaka-1

plaka-2

plaka-3

plaka-4

plaka-5

plaka-6

plaka-7

plaka-8

plaka-9

plaka-10

plaka-11

plaka-12

plaka-13

plaka-14

plaka-15

plaka-17

plaka-18

plaka-19

plaka-20

plaka-21

plaka-22

plaka-23

plaka-24

plaka-25

plaka-26

plaka-27

plaka-28

Εμφανίσεις: 306576
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: