Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/04 17:54

jer-ecu-ant

Αποκλειστικό | Αιμίλιος Πολυγένης


Ένα βήμα πριν την εξεύρεση οριστικής λύσης, με τη διαμεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρίσκονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, τα Παλαίφατα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Ειδικός απεσταλμένος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ιεράρχης του Θρόνου, με μεγάλη εμπειρία στις εκκλησιαστικές "διπλωματικές" αποστολές ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο πρόσφατα και στην επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο, επισκέφθηκε πρόσφατα και τους δύο Προκαθημένους.

Μετά την επίσκεψη στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη,  ο εν λόγω Μητροπολίτης βρέθηκε και στην έδρα του Πατριάρχη  Ιεροσολύμων  κ. Θεοφίλου, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους και να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα που χωρίζει τις δύο πλευρές, τη διεκδίκηση της περιοχής του Κατάρ.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η Romfea.gr, o Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχαν αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και είχε αποφασιστεί να γίνει μία κοινή συνάντηση στη Μεγαλόνησο όπου θα βρισκόταν κοινά αποδεκτή λύση.

Τελικά, μετά την επίσκεψη του έμπιστου Μητροπολίτη στους δύο Πατριάρχες, φέρεται να αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση "συμφιλίωσης", όχι όμως στην Κύπρο αλλά στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη μέσα στον Μάιο.

Επιδίωξη του Φαναρίου είναι να υπάρξει συμφιλίωση των δύο Πατριαρχείων και να βρεθούν όλοι ενωμένοι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου στην Κρήτη.

Εμφανίσεις: 302110
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: