Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/04 13:45

444

ROMFEA.GR | Στην εκπομπή "Αυτοψίες" και στον Δημοσιογράφο Κώστα Μαύριδη, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων στην συνέντευξη αναφέρθηκε και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη τον Ιούνιο.

"Έπρεπε να τεθούν και πιο σοβαρά θέματα στην Πανορθόδοξη Σύνοδο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Έστειλα ένα μεγάλο Υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο με τις απόψεις μου και γράφω εκεί ότι θεωρώ κόκκινες γραμμές"

1ον Να κρατηθεί ατόφια η Ορθοδοξία και να μην θιγεί.

2ον Οι άλλες ομολογίες να μην ονομάζονται "Εκκλησίες", διότι λέει το Σύμβολο της Πίστεως: "Ομολογώ...εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν" που είναι η Ορθόδοξος.

3ον Να αναγνωριστούν δύο Μεγάλες Σύνοδοι που καταδίκασαν τον Παπισμό: η 8η και η 9η, που ο λαός τις ονόμασε Οικουμενικές. Είθισθαι, όταν γίνεται μια Μεγάλη Σύνοδος, να αναγνωρίζει τις αποφάσεις και προηγουμένων Μεγάλων Συνόδων.

- "Στη Μεγάλη Σύνοδο" Έπρεπε ο καθένας "Αρχιερεύς" να έχει ψήφο. Αυτοί δεν δίνουν ψήφο. Είναι μια ψήφος [μόνο] του αρχηγού "της αντιπροσωπείας της κάθε Εκκλησίας".

- Είμαστε κατά του Παπισμού και κατά της παγκοσμιοποιήσεως. Τέρμα! Κόκκινη γραμμή! Ήμασταν ένα δένδρο και αυτοί [οι Παπικοί] αποκόπηκαν.

- Η ΔΙΣ θα μαζέψει όλες τις γνώμες των επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα τις επεξεργαστεί η Γραμματεία της και θα τις μεταφέρει στη "Μεγάλη Σύνοδο".

- Έστειλα μια επιστολή [παραίτησης] στη Σύνοδο: "Σας παρακαλώ να με εξαιρέσετε διότι είμαι προχωρημένης ηλικίας. Εξ' άλλου, τις θέσεις μου τις υπέβαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος με Υπόμνημα". Και εξαιρέθηκα.

Εκεί [στην Πανορθόδοξη Σύνοδο] δεν θα μπορούσα να πω και τίποτα. Τί να κάνω; Γλάστρες θα είμαστε εκεί!

- Καταλήγω στο Υπόμνημά μου [ως εξής]: "Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους παρισταμένους, και προ παντός τους ιθύνοντας, τους αρχηγούς όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να πάρουν αποφάσεις ωφέλιμες για την Ορθοδοξία"».

Από το 1:11:35 λεπτό και μετά, στο βίντεο:

Εμφανίσεις: 302645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: