Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/04 22:00

Esfigmenou12

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγα λεπτά η συνομιλίες της τριμελούς Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την παλαιά αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, σχετικά με το Εσφιγμενίτικο ζήτημα που αποκάλυψε χθες η ROMFEA.GR (δείτε εδώ) .

Να αναφερθεί ότι η Εξαρχία που έφτασε στο Άγιον Όρος, αποτελείται από τον Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ένας εκ των Ιεραρχών της Εξαρχίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι συνομιλίες είναι θετικές, παρόλα αυτά συνεχίζονται με προσευχή και σοβαρότητα».

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο, Παρασκευή 22 Απριλίου θα συγκληθεί άτυπη Διπλή Ιερά Σύναξη στην οποία θα ενημερωθούν οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, σχετικά με το ζήτημα και την εξέλιξη των συνομιλιών.

Αγιορείτες μιλώντας στην Romfea.gr ανέφεραν ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο δεν μπορούν να θεωρηθούν τελικές, παρόλα αυτά θα είναι η αρχή πολλών εξελίξεων.

Εμφανίσεις: 304595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: