Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/04 13:30

esfigmenou

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Να επανενωθούν διοικητικά και να έχουν και πάλι λειτουργική κοινωνία με τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους ζητά η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου!

Ο Ηγούμενος Μεθόδιος με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών και το Οικουμενικό Πατριαρχειο, φέρεται να ζήτησε να επανέλθει η διοικητική και λειτουργική επικοινωνία της αδελφότητας τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είχε διακοπεί πολλά χρόνια θεωρώντας πως το Πατριαρχείο δεν ακολουθεί τον ορθό θεολογικά δρόμο.

Η αδελφότητα αποκαλούνταν η μόνη "γνήσια" και κατηγορούσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις υπόλοιπες Μονές ότι ανέχονται την επικοινωνία με τον Πάπα, και τη διεθνοποίηση του Αγίου Όρους με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αύριο, Πέμπτη 21 Απρίλιου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, τριμελής αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην τελική επανένωση τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες μονές του Αγίου Όρους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί ποιες θα είναι οι σχέσεις με τη "νέα" αδελφότητα και τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο Εσφιγμενίτη, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Μακαριστό Ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη.

Επίσης, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστών που υποστήριζαν φανατικά την "γνήσια" αδελφότητα και έβαλλαν κατά του προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για πάνω από 30 χρόνια.

* Σημείωση: Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR για ακομή μια φορά δημοσιεύει αποκλειστικά ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, επιβεβαιώνοντας έτσι τη θέση του ως η κορυφαία ενημερωτική εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Η σοβαρότητα, η εγκυρότητα, η ταχύτητα και η πρωτοτυπία είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πάγια συνταγή που εφαρμόζει η πολυμελής συντακτική ομάδα της Romfea.gr .

Εμφανίσεις: 606438
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: