Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

bagdatis1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Εκοιμήθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο τελευταίος Έλληνας ιεράρχης του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής ο υπερήλικας Μητροπολίτης πρώην Βαγδάτης και Κουβέιτ κυρός Κωνσταντίνος, ανεχώρησε για τους ουρανούς.

Να αναφερθεί πως ο μακαριστός Μητροπολίτης Κωσταντίνος, ήταν ο τελευταίος Έλληνας ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Στις 4 Ιουλίου 2014 Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας παραίτησε τον Μητροπολίτη Κωσταντίνο, μετά από 45 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Κωσταντίνου, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Βιογραφικό του μακαριστού Μητροπολίτου:

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Παπαστεφάνου (φωτογραφία) γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1924 από Έλληνες γονείς που κατάγονταν από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας.

Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1951 από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Αλέξανδρο.

Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Χομέιρα (1964-1967) και ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Επιφανείας (1967-1969).

Στις 17 Οκτωβρίου 1969 χειροτονήθηκε ως ο πρώτος Μητροπολίτης με τον τίτλο Βαγδάτης και Κουβέιτ.

Είχε διατελέσει Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ και είχε κάνει μεταφράσεις του Ευαγγελίου του Ματθαίου και λειτουργικών κειμένων από τα ελληνικά στα αραβικά.

Εμφανίσεις: 304721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: