Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016

daniul-4

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικὸ Ναὸ του Βουκουρεστίου σήμερα Κυριακὴ των Απόκρεω, εορτάσθηκε η επέτειος των 26 χρόνων θεοφιλοὺς και καρποφόρου Αρχιερωσύνης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιὴλ.

Στην Θεία Λειτουργία με τον Μακαριώτατο κ. Δανιὴλ, συνιερούργησε και ο Βοηθὸς Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, Θεοφιλέστατος Πράχοβας κ.κ. Τιμόθεος με πλειάδα κληρικών του Πατριαρχικού Ναού.

Ο Μακαριώτατος κ. Δανιὴλ κατὰ τὴν διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εχειροτόνησε έναν διάκονο και επέδωσε τιμητικὰ το οφίκκιο του Αρχιδιακόνου σε δύο διακόνους.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε στην δικαία κρίση του Θεού, που θα λάβει χώρα κατά την Δευτέρα Παρουσία Του Χριστού στην γη.

Οι κρίσεις και οι κατακρίσεις των ανθρώπων είναι άδικες, εγωκεντρικές, (φαρισαίος, πρεσβύτερος υιός) και δεν πρέπει να μας επηρεάζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Η κρίση του Θεού είναι αυτή που είναι αδέκαστη, ανιδιοτελής, αληθινή και απροσωπόληπτη.

Στην κρίση του Θεού πρέπει να προσβλέπουμε όλοι οι χριστιανοί και να ετοιμαζόμεθα στη εδώ ζωή με έργα καλά και αγαθά.

Ευχήθηκε εν τέλει σε όλους, αυτό που η Εκκλησία καθημερινά δέεται «…καὶ καλὴν ἀπολογίαν τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος Τοῦ Χριστοῦ…»

Απόψε στη Πατριαρχικὸ Αμφιθέατρο δόθηκε συναυλία προς τιμήν του Μακαριωτάτου κ. Δανιήλ από την χορωδία του Πατριαρχικού Ναού «ΤΡΟΝΟΣ» υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Αρχιδιακόνου και Πρωτοψάλτου π. Μιχαήλ Μπούκα.

Στο τέλος το «Πολυχρόνιο» του Μακαριωτάτου ψάλθηκε στην ελληνική γλώσσα, το οποίο και δημοσιοποιούμε.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσων «ΡΟΜΦΑΙΑ» εύχεται με βαθύτατο σεβασμό «ÎNTRU MULȚI ANI PREAFERICITE STĂPĂNE!!!»

daniul-1

daniul-3

daniul-5

daniul-6

daniul-7

daniul-8

daniul-9

daniul-10

daniul-11

daniul-12

daniul-13

daniul-14

Εμφανίσεις: 302910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: