Λαμπρά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος
Σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2016, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου του Φαρμακού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου της αρχοντικής Αρναίας της Χαλκιδικής. Ημέρα, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.
Ως συλλειτουργοί του παρέστησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ως συνεορτάζων, Δημητριάδος και Αλμπυρού κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρυσόστομος, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ι. Μ. Βλατάδων κ. Νικηφόρος. Συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ντούλιας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου, πλειάδα Ιερέων, και ευσεβών πιστών, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του Νομού.
Κατά τη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κήρυξε τον λόγο του Θεού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφερθείς στην αγάπη του Χριστούμ προς τον άνθρωπο και την θυσία των Μαρτύρων για την αλήθεια του Χριστού, ενώ χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Ιερισσού στοιχείο ενότητος της Εκκλησίας, όπως πρέπει να είναι ο Επίσκοπος.
Παρόντες στην εορτή ήταν οι Βουλευτές της Χαλκιδικής κ. Γ. Βαγιωνάς, Θεσσαλονίκης κ. Σ. Αναστασιάδης, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου κ. Αστ. Ζωγράφος και Λαγκαδά κ. Ιωαν. Καραγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρ. Πάχτας, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη κ. Ι. Μητροφάνης και Χαρ. Λαζαρίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατ. Ζωγράφου και Στ. Βαλιάνος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου και εν συνεχεία ετέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου (Φιλιππαίου).
Επίσης χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Αιδ. π. Αστέριο Κοντό, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κρήμνης.
Μετά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του Επισκοπείου.































































