Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/01 16:45

tsexias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, η οποία μέχρι χθες δεν αναγνωριζόταν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αποκλειστικές πληροφορίες της ROMFEA.GR αναφέρουν ότι στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Γέροντος Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου λύθηκε το θέμα της αναγνώρισης του Αρχιεπισκόπου Ραστισλάβ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, ζήτησε συγγνώμη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε Ιερατική Σύναξη κατά του Πατριαρχείου και του Γένους, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την θετική εξέλιξη του ζητήματος.

Επίσης να σημειωθεί πως υπήρξε και αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ραστιλάβ και του μέχρι πρότινος αναγνωρισμένου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τοποτηρητή της Εκκλησίας της Τσεχίας Σεβ. Μητροπολίτη Ολομούτς κ. Συμεών.

Εμφανίσεις: 307451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: