Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/01 20:32

geniko

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Η Γενεύη και όχι η Κωνσταντινούπολη ίσως να είναι τελικά ο τόπος όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων, η οποία θα συνεδριάσει στις 21 Ιανουαρίου 2016.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αποφάσισε τελευταία στιγμή ώστε να μην υπάρξουν δικαιολογίες από τη μη συμμετοχή άλλων Εκκλησιών.

Αφορμή υπήρξε η μη συμμετοχή κατά 90% της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σύναξη αν γινόταν στο Φανάρι, μετά την απαγόρευση της Ρωσικής Κυβέρνησης να ταξιδεύουν ρώσοι πολίτες στη Τουρκία.

Πάντως στη Σύναξη όπως είχε αποκαλύψει η Romfea.gr δεν θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευθεί τόσο από την Ιερά Σύνοδο η την Αρχιεπισκοπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι προβλήματα υπάρχουν και με τη συμμετοχή του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αφού μέχρι σήμερα η κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει αποκατασταθεί.

Εμφανίσεις: 302275
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: