Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

silla bergina 1

Την Δευτέρα 9 Ιουλίου το απόγευμα στην Πλατεία της ιστορικής Βεργίνας διοργανώθηκε παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Μαλκίδης Θεοφάνης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών, ενώ δεύτερος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος συγκλόνισε τα πλήθη με την εμπνευσμένη ομιλία του.

Το παρών έδωσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του συλλαλητηρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 8.000. Στο τέλος διαβάστηκε και ενεκρίθη ομόφωνα δια βοής ψήφισμα.

Νωρίς το απόγευμα οι υπεύθυνοι της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοίνωσαν την ματαίωση του συλλαλητηρίου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωση που επικρατούσε.

Αργότερα οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την διοργάνωση, πλην όμως πολλοί Αρχιερείς καθώς και ένας μεγάλος αριθμός λεωφορείων και ΙΧ δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν.

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου στο βίντεο που ακολουθεί από το 43.18

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Εμφανίσεις: 301277
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: