Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 18:37

agi.pneuma.kalamaria 13

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Θερμαϊκού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Μία ημέρα μετά τη μεγάλη ημέρα της Πεντηκοστής, πλήθος ευσεβών πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, προσήλθαν στην όμορφη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ακτής για να τιμήσουν και να λατρέψουν το τρίτο πρόσωπό της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα, που επικαλούνται όλοι για να χαριτώσουν τη ζωή τους.

Του πανηγυρικού Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του εορτάζοντος Ναού Παν. Αρχ. π. Καλλίνικο Παπαδόπουλο, τους Ιερείς και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πυκνού εκκλησιάσματος.

Στο θείο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης της προσφυγικής Μητροπόλεως ανέλυσε την τρισυπόστατη Θεότητα, την πίστη μας στην μία ουσία και στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, εστιάζοντας στο τρίτο πρόσωπό και τις δωρέες του στους Αποστόλους αλλά και σε όλους όσοι βαπτίζονται στο όνομα της Αγίας Τριάδας.
Τόνισε ότι με την αμαρτία απομακρύναμε τις δωρεές αυτές από τη ζωή μας, γι' αυτό χρειάζεται μεγάλος και διαρκής αγώνας, προτρέποντας τους πιστούς να έχουν το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά τους με τη μετάνοιά τους.

Προ της απολύσεως και μέσα στην λαμπρή ημέρα της εορτής χειροθέτησε τρείς νέους ανθρώπους σε αναγνώστες, οι οποίοι διακονούν το Ιερό της Ενορίας.

Πρόκειται για τους Αθανάσιο Μπλούκο, Δημήτριο Λασκαράκη και Γεώργιο - Κωνσταντίνο Καράτσαλη ενώ συνεχάρη τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την ανάδειξη της πανηγύρεως σε ολόκληρη την περιοχή του Θερμαϊκού καθώς και για την άρτια διοργάνωσή αυτής.

Εξερχόμενος από την Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος άκουσε ως αντίδωρο της αγάπης του ευσεβούς Λαού της Ενορίας για την συμπλήρωση τριών ετών από την εκλογή και χειροτονία του, όμορφες μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την Φιλαρμονική του Δήμου και την Χορωδία της Ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304127
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: