Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/05 20:16

irinej serbiaw

«Τώρα η μαρτυρική Εκκλησία της Ουκρανίας, όπου ο Άγιος Πρίγκιπας Βλαδίμηρος βάπτισε τον λαό της Αγίας Ρως, βεβηλώνεται από ανοσιουργήματα των σχισματικών, από τη βία και την αιματοχυσία», τόνισε ο σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Κατά την ομιλία του στις 23 Μαΐου 2018 στην τελετή απονομής βραβείων του Διεθνούς Κοινωνικού Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Σωτήρος Χριστού Μόσχας, ο Πατριάρχης Ειρηναίος ανέφερε: «Πασίγνωστος είναι ο αγώνας των εκατοντάδων χιλιάδων Σέρβων, των αγωνισαμένων μέχρι θανάτου υπέρ της Αγίας Ορθοδοξίας. Δι΄αυτό φρονώ ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια, προκειμένου να εξηγήσω το πῶς βλέπει η Εκκλησία της Σερβίας τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία. Η απάντησή μας είναι ακριβώς όπως και θα ήταν εκείνη των προγόνων μας: η Σερβική Εκκλησία στηρίζει αμέριστα την ενότητα και την ολοκληρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ενέργειες των ουνιτών και σχισματικών, οι οποίοι σχίζουν τον χιτώνα του Χριστού πλησίον της βαπτισματικής Κολυμβήθρας του Κιέβους, προδίδοντας τον λαό του στους εχθρούς της πίστεως. Ὧν τὸ τέλος ἔσται κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν. (Β’Κορ. 11. 15)».

«Είναι εχθρός όχι μόνο της Ρωσικής Εκκλησίας και του Ρωσικού κόσμου, αλλά επίσης και όλων των Ορθοδόξων Σλαβικών λαών και της οικουμενικής Ορθοδοξίας όποιος βοηθά τους σχισματικούς της Ουκρανίας» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης Ειρηναίος και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, είχαν συνομιλίες στην Πατριαρχική Κατοικία, παρουσία εκπροσώπων των δύο Εκκλησιών.

20180523 VSN 2578 обр

Εμφανίσεις: 302420
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: